Zašto se ništa ne prikazuje?

Orada s porilukom

sastojci

Za omatanje i pečenje

  • 3 komada Vrtovi Hrvatske velika vanjska lista poriluka
  • 200 g poriluka
  • 50 ml bijelog vina
  • 50 ml SPAR PREMIUM Maslinovo ulje
  • 50 ml riblji temeljac

Za Orade

  • 3 kom orada
  • 15 g S-BUDGET soli
  • 5 g SPAR svježe mljevenog crnog papra
  • 3 češnja Natur*pur češnjaka
  • 30 ml Natur*pur maslinova ulja
  • 1 kom Natur*pur limun

Način pripreme

01

Zakuhajte u loncu vodu i pripremite zdjelu s hladnom vodom i ledom. Kad voda provri, ubacite vanjske listove poriluka na 30 sekundi, a zatim ih odmah prebacite u zdjelu s ledenom vodom. 

02

Kad listove izvadite iz ledene vode, posušite ih papirnatim ručnicima. U unutrašnjost svake ribe stavite sol, papar, nasjeckani češnjak i po krišku limuna.

03

Lagano ih prelijte maslinovim uljem pa svaku oradu posebno omotajte blanširanim listom poriluka i učvrstite ga kuhinjskim koncem ili čačkalicama ako bude  potrebno. 

04

U lim za pečenje rasporedite narezane kolutiće poriluka, prelijte ih maslinovim uljem, bijelim vinom i ribljim temeljcem. Na poriluk položite orade, a ostatak kriški limuna posložite po vrhu.

05

Pećnicu zagrijte na 200 °C. Pecite 25 - 30 minuta, povremeno prelijevajući sokovima iz lima. 

 

Orade poslužite s pečenim porilukom i limunom uz prilog po vašem ukusu.

podijeli