Orada s porilukom
sastojci
Za omatanje i pečenje
- 3 komada Vrtovi Hrvatske velika vanjska lista poriluka
- 200 g poriluka
- 50 ml bijelog vina
- 50 ml SPAR PREMIUM Maslinovo ulje
- 50 ml riblji temeljac
Za Orade
- 3 kom orada
- 15 g S-BUDGET soli
- 5 g SPAR svježe mljevenog crnog papra
- 3 češnja Natur*pur češnjaka
- 30 ml Natur*pur maslinova ulja
- 1 kom Natur*pur limun
Način pripreme
Zakuhajte u loncu vodu i pripremite zdjelu s hladnom vodom i ledom. Kad voda provri, ubacite vanjske listove poriluka na 30 sekundi, a zatim ih odmah prebacite u zdjelu s ledenom vodom.
Kad listove izvadite iz ledene vode, posušite ih papirnatim ručnicima. U unutrašnjost svake ribe stavite sol, papar, nasjeckani češnjak i po krišku limuna.
Lagano ih prelijte maslinovim uljem pa svaku oradu posebno omotajte blanširanim listom poriluka i učvrstite ga kuhinjskim koncem ili čačkalicama ako bude potrebno.
U lim za pečenje rasporedite narezane kolutiće poriluka, prelijte ih maslinovim uljem, bijelim vinom i ribljim temeljcem. Na poriluk položite orade, a ostatak kriški limuna posložite po vrhu.
Pećnicu zagrijte na 200 °C. Pecite 25 - 30 minuta, povremeno prelijevajući sokovima iz lima.
Orade poslužite s pečenim porilukom i limunom uz prilog po vašem ukusu.