
sastojci
Tijesto
- 250 g brašna
- 2 prstohvata soli
- 150 g maslaca
- po potrebi 1 žlica hladne vode
Nadjev
- 300 g filea svježeg lososa
- 250 g mladog špinata
- 2 mlada luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 jaja
- 100 g svježeg sira
- 200 ml kiselog vrhnja
- 150 g gaude
- 0.25 žličice kurkume
- 1 žličica soli
- svježe mljeveni papar
Način pripreme
Pomiješajte sve sastojke za tijesto, umijesite ga, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Za to vrijeme pripremite nadjev. Lososu uklonite kožu i eventualno preostale kosti. Izrežite losos na manje komade. Luk narežite na kolutiće, češnjak protisnite.
Na vrućem maslinovom ulju pržite luk 2 minute, dodajte losos i nastavite pržiti još 2 – 3 minute. Dodajte češnjak i špinat, malo posolite i pirjajte tek toliko da špinat povene.
Maknite s vatre i ostavite da se hladi. U drugoj zdjeli pomiješajte svježi sir, kiselo vrhnje, gaudu i jaja. Dodajte ohlađenu smjesu od lososa i špinata, pomiješajte, dodajte kurkumu, svježe mljeveni papar i po potrebi još posolite.
Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte, premjestite u kalup za quiche, dno nabodite vilicom i po tijestu rasporedite pripremljeni nadjev.
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 40 minuta na 180 °C.
Tijesto će biti podatnije dodate li mu žlicu kiselog vrhnja.
Proizvodi iz recepta
