sastojci

  • 2 veća brancina (600-800 g komad)
  • 2 grančice ružmarina
  • 250 g rajčice ili mini rajčice
  • 100 g luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 75 ml maslinova ulja
  • 2 žlice limunova soka
  • sol
  • papar u zrnu

Način pripreme

01

Ribu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Lagano je posolite iznutra i izvana, a u utrobu svake ribe stavite po grančicu ružmarina i nakapajte limunova soka.

02

Na dobro zagrijanu i maslinovim uljem premazanu gril-tavu stavite ribu pa je pecite sa svake strane 5 - 8 minuta, ovisno o veličini.

03

Ribu izvadite na tanjur i ostavite na toplom.

04

Na istoj tavi pržite luk i rajčicu narezane na ploške dok ne omekšaju i dobiju lijepu boju pa ih rasporedite po ribi. Pospite grubo mljevenim paprom, protisnutim češnjakom i prelijte uljem.

05

Odmah poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta