Brancin na grilu s rajčicom i lukom
sastojci
- 2 veća brancina (600-800 g komad)
- 2 grančice ružmarina
- 250 g rajčice ili mini rajčice
- 100 g luka
- 3 češnja češnjaka
- 75 ml maslinova ulja
- 2 žlice limunova soka
- sol
- papar u zrnu
Način pripreme
Ribu očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Lagano je posolite iznutra i izvana, a u utrobu svake ribe stavite po grančicu ružmarina i nakapajte limunova soka.
Na dobro zagrijanu i maslinovim uljem premazanu gril-tavu stavite ribu pa je pecite sa svake strane 5 - 8 minuta, ovisno o veličini.
Ribu izvadite na tanjur i ostavite na toplom.
Na istoj tavi pržite luk i rajčicu narezane na ploške dok ne omekšaju i dobiju lijepu boju pa ih rasporedite po ribi. Pospite grubo mljevenim paprom, protisnutim češnjakom i prelijte uljem.
Odmah poslužite.