sastojci

  • 4 svježa brancina od 250 g
  • 1 vezica peršina
  • 1 limun
  • 2 srednje tikvice
  • 2 glavice crvenog luka
  • 3 srednje mrkve
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 1 dcl bijelog suhog vina (Malvazija)
  • 4 grančice ružmarina
  • 1 svežanj bosiljka
  • 2 lovorova lista
  • sol i svježe mljeveni crni papar

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 180°C. Očistite brancine te ih dobro obrišite. Začinite ih iznutra i izvana prstohvatom soli i papra. Trbušnu šupljinu napunite usitnjenim peršinom i sitno sjeckanim češnjakom.

02

Operite tikvice, prerežite uzdužno na pola pa ih očistite od sjemenki. Narežite ih na tanke trakice. Operite i ogulite mrkvu pa i nju narežite na tanke trakice. Dobro operite limun pa ga narežite na tanke ploške. Očistite crveni luk pa ga nasijecite na tanke trakice.

03

Zagrijte tavu i na 2 žlice maslinova ulja popržite crveni luk. Nauljite vatrostalnu zdjelu i u nju položite dinstani luk te na njega rasporedite slojeve mrkve, tikvica i kriški limuna. Pospite sve sitno sjeckanim bosiljkom i lagano promiješajte. Poklopite zdjelu i stavite peći 10 minuta u zagrijanu pećnicu.

04

Izvadite zdjelu iz pećnice te na postelju od povrća stavite pripremljene brancine. Zalijte ih vinom te na njih položite lovor i grančice ružmarina. Sve lagano popaprite, poklopite i pecite još 30 minuta. Pred kraj pečenja možete skinuti poklopac da se brancin lagano zapeče. Brancina poslužite uz pečeno povrće i rashlađeno bijelo vino Malvaziju.

podijeli