sastojci

  • 350 g fileta lososa
  • 50 g lollo roso salate
  • 100 g radiča
  • 100 g mini rajčice
  • 50 g rukole
  • 50 g kupina
  • 5 ml reduciranog aceta balsamica
  • 60 ml maslinova ulja
  • sok od jednog limuna
  • sol i papar

Način pripreme

01

Najbolje je da upotrijebite filete lososa s kožom. Režite ih nožem pod kutom od 45 stupnjeva do kože i dalje uz kožu na tanke ploške. Kako režete, slažite ih na tanjur koji ste pokapali maslinovim uljem i posuli s malo cvijeta soli. Ponavljajte postupak na svakom tanjuru.

02

Salatu operite i natrgajte na manje komade, rajčicu narežite, posolite začinite maslinovim uljem i limunovim sokom, promiješajte i stavite na tanjure s lososom.

03

Prije posluživanja dodajte papar, nekoliko kapi ulja, kupinu i nekoliko kapi reduciranog aceta balsamica.

Carpaccio pripremajte od svježeg lososa, a za dodatnu aromu okusa isprobajte dimljeni filet.

podijeli