sastojci
- 350 g fileta lososa
- 50 g lollo roso salate
- 100 g radiča
- 100 g mini rajčice
- 50 g rukole
- 50 g kupina
- 5 ml reduciranog aceta balsamica
- 60 ml maslinova ulja
- sok od jednog limuna
- sol i papar
Način pripreme
01
Najbolje je da upotrijebite filete lososa s kožom. Režite ih nožem pod kutom od 45 stupnjeva do kože i dalje uz kožu na tanke ploške. Kako režete, slažite ih na tanjur koji ste pokapali maslinovim uljem i posuli s malo cvijeta soli. Ponavljajte postupak na svakom tanjuru.
02
Salatu operite i natrgajte na manje komade, rajčicu narežite, posolite začinite maslinovim uljem i limunovim sokom, promiješajte i stavite na tanjure s lososom.
03
Prije posluživanja dodajte papar, nekoliko kapi ulja, kupinu i nekoliko kapi reduciranog aceta balsamica.
Carpaccio pripremajte od svježeg lososa, a za dodatnu aromu okusa isprobajte dimljeni filet.