Zašto se ništa ne prikazuje?

Filetirane srdele punjene komoračem i agrumima

sastojci

  • 600 g filetiranih srednjih srdela
  • 1 glavica komorača
  • kora 1 naranče i limuna
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica sjemenki komorača
  • 1 žlica nasjeckanog kopra
  • 2 žlice nasjecaknog peršina
  • 1 sitno sjeckani suhi chili
  • 5 žlica krušnih mrvica
  • sok 0.5 limuna + kriške za posluživanje
  • 1 žlica maslinova ulja
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Srdelama odstranite glavu, očistite ih te im izvadite kost tako da ostane samo file. Dobro ih operite i posušite te odložite sa strane dok ne pripremite punjenje s komoračem i agrumima.

02

U većoj tavi debljeg dna zagrijte malonovo ulje pa na njemu stavite na listiće narezan komorač i crveni luk da se dinstaju. Dodajte na sitno narezane korice naranče i limuna, zdrobljene sjemenke komorača i čili te nasjeckani svježi kopar. Pržite uz stalno miješanje oko 10-15 minuta dok luk i komorač ne požute i lagano se karameliziraju. Pazite da vam ne izgore. Na kraju dodajte češnjak pa sve pržite još par minuta. Skinite s vatre pa dodajte pola krušnih mrvica i sve lagano promiješajte te ostavite da se ohladi.           

03

Za to vrijeme zagrijte grill tavu ili roštilj. Uzmite veću posudu za pečenje pa je malo poškropite maslinovim uljem. Na njega položite filetirane srdele s kožom prema dolje. između dva filea napunite pripremljenom smjesom od komorača i agruma pa file lagano preklopite jedan preko drugoga. Srdele lagano zalijte maslinovim uljem pa ih pospite ostatkom krušnih mrvica i nasjeckanim peršinom. Na kraju po njima iscjedite par kapi limunova soka. Tako pripremljene punjene srdele stavite peći na zagrijanu grill tavu ili roštilj. Pecite ih 5-10 minuta ovisno o veličini srdele. Poslužite uz salatu od cherry rajčica i matovilca.

podijeli

Proizvodi iz recepta