Zašto se ništa ne prikazuje?

Popečci od lososa sa salatom od naranče i koromača

sastojci

Za popečke

  • 600 g krumpira
  • 500 g fileta svježeg lososa
  • 1 žlica brašna + brašno za posipanje
  • 1 veliko jaje
  • 2 limuna
  • šaka svježeg peršina
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar

Za salatu

  • 4 naranče
  • 4 lukovice mladog luka
  • 1 srednji koromač
  • 200 g rukole ili potočarke
  • šaka lagano prepečenih oraha
  • 1 limun
  • 4 žlice maslinova ulja
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Ogulite krumpire i narežite ih na kockice. U većem loncu zakuhajte posoljenu vodu. Kad je voda zakipila stavite u nju narezani krumpir.

02

Filete lososa posolite, popaprite te ih natrljajte maslinovim uljem. Na lonac u kojem se kuha krumpir stavite cjedilo pa u njega stavite filete lososa. Prekrijte cjediljku aluminijskom folijom. Smanjite plamen pa kuhajte 15 minuta dok krumpir i losos ne budu kuhani.

03

Krumpir ocijedite pa ga vratite u topli lonac da se posuši. Dok se krumpir hladi sitno nasjeckajte šaku listova svježeg peršina. S lososa skinite kožu pa ga usitnite u većoj zdjeli. Krumpir zgnječite u pire pa ga dodajte lososu skupa sa 1 žlicom brašna. Dodajte 1 jaje, usitnjeni peršin, naribanu koricu limuna pa sve dobro poparite i posolite. Nakon toga sve dobro izmiješajte rukama. Smjesu podijelite na 8 dijelova pa oblikujte popečke debljine cca 2 cm. Odložite ih na pobrašnjeni pladanj te ostavite u hladnjak na 1 sat da se malo stvrdnu.

04

Za to vrijeme pripremite sastojke za salatu. Operite rukolu ili potočarku te je stavite u cjedilo da se dobro ocijedi. Naranči odrežite vrhove pa joj oštrim nožem odstranite koru skupa s bijelim dijelom te meso naranče narežite na kockice. Naranče režite iznad zdjele kako biste sačuvali sok koji će se iscijediti. Narezane kockice stavite u veću staklenu zdjelu. Dodajte im na sitno narezane lukovice mladog luka i na tanke listiće narezan koromač. Na zagrijanu tavu stavite očišćene orahe pa ih kratko popržite te odložite sa strane. U manjoj zdjeli za preljev izmiješajte sok od 1 limuna, narančin sok, maslinovo ulje sol i papar.

05

Popečki od lososa su se već dobro ohladili pa možete krenuti s njihovom pripremom. Zagrijte dvije žlice maslinova ulja u većoj tavi debljeg dna. Popečke stavite na vrelo ulje pa ih pecite 3-4 minuta sa svake strane dok ne dobiju tamnu zlatnu koricu.

06

Pomiješajte sve sastojke za salatu, dobro zalijte s preljevom i izmiješajte. Za kraj salatu pospite krupno namrvljenim prepečenim orasima. Popečke poslužite sa salatom od naranče, rukole i koromača.

podijeli

Proizvodi iz recepta