Bakalar s lećom, rižom i blitvom

sastojci

  • 800 g bakalara
  • 200 g riže
  • 150 g leće
  • 2 žlice limunova soka
  • 200 g blitve
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje
  • 1 dl suhog bijelog vina
  • 1 žlica majčine dušice

Način pripreme

01

Skuhajte rižu i leću (ako koristite leću iz konzerve, dobro je isperite)

02

Operite bakalar hladnom vodom, posušite ga papirnatim ručnikom, posolite i popaprite.

03

Zagrijte pećnicu na 220 °C i u vatrostalnu posudu dodajte maslinovo ulje, vino i limunov sok pa posložite filete bakalara. Pecite ih 12 - 15 minuta.

04

Sitno nasjeckajte blitvu i umiješajte je u kuhanu rižu i leću netom nakon što je riža skuhana i ocijeđena. Začinite majčinom dušicom.

05

Poslužite pečeni bakalar na podlozi od riže, blitve i leće.

podijeli