Bakalar s lećom, rižom i blitvom
sastojci
- 800 g bakalara
- 200 g riže
- 150 g leće
- 2 žlice limunova soka
- 200 g blitve
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- 1 dl suhog bijelog vina
- 1 žlica majčine dušice
Način pripreme
Skuhajte rižu i leću (ako koristite leću iz konzerve, dobro je isperite)
Operite bakalar hladnom vodom, posušite ga papirnatim ručnikom, posolite i popaprite.
Zagrijte pećnicu na 220 °C i u vatrostalnu posudu dodajte maslinovo ulje, vino i limunov sok pa posložite filete bakalara. Pecite ih 12 - 15 minuta.
Sitno nasjeckajte blitvu i umiješajte je u kuhanu rižu i leću netom nakon što je riža skuhana i ocijeđena. Začinite majčinom dušicom.
Poslužite pečeni bakalar na podlozi od riže, blitve i leće.