Bakalar s lećom, rižom i blitvom
45
PT45M Min
PT45M Min
sastojci
- 800 g bakalara
- 200 g riže
- 150 g leće
- 2 žlice limunova soka
- 200 g blitve
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- 1 dl suhog bijelog vina
- 1 žlica majčine dušice
Način pripreme
01
Skuhajte rižu i leću (ako koristite leću iz konzerve, dobro je isperite)
02
Operite bakalar hladnom vodom, posušite ga papirnatim ručnikom, posolite i popaprite.
03
Zagrijte pećnicu na 220 °C i u vatrostalnu posudu dodajte maslinovo ulje, vino i limunov sok pa posložite filete bakalara. Pecite ih 12 - 15 minuta.
04
Sitno nasjeckajte blitvu i umiješajte je u kuhanu rižu i leću netom nakon što je riža skuhana i ocijeđena. Začinite majčinom dušicom.
05
Poslužite pečeni bakalar na podlozi od riže, blitve i leće.