sastojci
- 800 g fileta tune iz konzerve
- 300 g ricotta sira
- 4 srednja mlada luka (nasjeckana na sitno)
- 1 žlica listova svježeg kopra (nasjeckanih)
- 1 jaje
- sok i ribana korica od 1 limete
- 3 žlice maslinova ulja
- 250 g mlade salate
- 150 g majoneze
- 1 režanj češnjaka
- 1 žlica sitno sjeckanih listova korijandra
- sol i svježe mljeveni crni papar
Način pripreme
U dubljoj zdjeli pomiješajte filete tune iz konzerve, sir ricottu, sitno sjeckani mladi luk, naribanu koricu 1 limete i pola soka od limete, sitno sjeckane listove kopra, lagano umućeno jaje, sol i svježe mljeveni papar. Sve dobro promiješajte pa kratko ostavite na hladnom da se smjesa malo stisne. Nakon toga od dobivene smjese oblikujte popečke srednje veličine (promjera cca 7-8 cm).
Zagrijte veću tavu debljeg dna pa na nju stavite pola maslinova ulja. Kad se ulje zagrijalo pecite popečke 4-5 minuta sa svake strane dok lagano ne potamne. Pazite da vatra ne bude prejaka jer će izvana potamniti a unutra ostati nedovoljno pečeni. Ponovite postupak dok ne ispečete sve popečke pa ih odložite u zagrijanu pećnicu (130°C) na toplo.
Sad pripremite začinjenu majonezu na način da pomješate 150g majoneze sa zgnječenim češnjakom, 2 žlice limetina soka i 1 žlicom sitno sjeckanih listova korijandra. Dobro sve promiješajte. Operite i posušite mladu salatu pa je pomiješajte s malo maslinova ulja i par žlica limetina soka. Na tavi možete prepržiti i par šnita finog bageta koje odmah nakon pečenja natrljajte s oguljenim režnjem češnjaka.