Brancin pečen s povrćem, začinskim biljem i limunom

sastojci

  • 2 brancina (1 kg)
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol
  • papar
  • 2 glavice ljubičastog luka
  • 500 g cherry rajčica
  • 2 češnja češnjaka
  • grančica ružmarina
  • grančica timijana
  • limun
  • 2 lista lovora
  • 100 ml bijelog vina
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Način pripreme

01

Ribu očistite, operite, osušite i nekoliko puta zarežite po površini.

02

Od tri žlice ulja, soli, papra, nasjeckanog ružmarina i timijana napravite marinadu. Premažite ribu izvana i u sredini. U svaku ribu stavite plošku limuna i nekoliko listića češnjaka.

03

Rajčice prerežite, luk narežite na kolutove i stavite u posudu za pečenje. Povrće posolite, popaprite, prelijte preostalim maslinovim uljem, dodajte preostali češnjak i lovorov list.

04

Preko povrća položite pripremljenu ribu i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C oko 30 minuta. Na pola pečenja jelo prelijte vinom i nastavite peći. Poslužite posuto peršinom.

podijeli

Proizvodi iz recepta