Brancin pečen s povrćem, začinskim biljem i limunom
sastojci
- 2 brancina (1 kg)
- 100 ml maslinova ulja
- sol
- papar
- 2 glavice ljubičastog luka
- 500 g cherry rajčica
- 2 češnja češnjaka
- grančica ružmarina
- grančica timijana
- limun
- 2 lista lovora
- 100 ml bijelog vina
- 1 žlica nasjeckanog peršina
Način pripreme
Ribu očistite, operite, osušite i nekoliko puta zarežite po površini.
Od tri žlice ulja, soli, papra, nasjeckanog ružmarina i timijana napravite marinadu. Premažite ribu izvana i u sredini. U svaku ribu stavite plošku limuna i nekoliko listića češnjaka.
Rajčice prerežite, luk narežite na kolutove i stavite u posudu za pečenje. Povrće posolite, popaprite, prelijte preostalim maslinovim uljem, dodajte preostali češnjak i lovorov list.
Preko povrća položite pripremljenu ribu i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C oko 30 minuta. Na pola pečenja jelo prelijte vinom i nastavite peći. Poslužite posuto peršinom.