Bakini Ischler kolačići

Ukupno trajanje
90
Min
Vrijeme pripreme
8
Min
Vrijeme pečenja

sastojci

Tijesto

  • 250 g glatkog brašna
  • 250 g ohladjenog maslaca
  • 150 g šećer u prahu
  • 150 g mljevenih lješnjaka
  • 1 prstohvat cimeta u prahu

Punjenje i glazura

  • 200 g džem od marelice
  • 200 g čokolade za kuhanje

Način pripreme

Priprema

01

Hladan maslac narežite na sitne kockice i pomiješajte sve sastojke. Mijesite kuhačom ili ručno dok se ne formira glatko tijesto.

02

Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u hladnjaku pola sata.

03

Tijesto podijelite na nekoliko dijelova. Jedne razradite, a druge za to vrijeme stavite u hladnjak da tijesto ne bude premekano. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini.

04

Okruglim kalupom izrežite kolačiće i slažite ih na pleh obložen papirom za pečenje.

05

Kolačiće pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C oko 8 minuta. Zatim ostavite da se ohladi i keksići će se stvrdnuti.

PUNJENJE I GLAZURA

Jedan biskvit premažite pekmezom od marelica i na njega stavite drugi. To bi trebalo rezultirati s oko 35 parova.

Zagrijte čokoladnu glazuru prema uputama na pakiranju i njome premažite vrh kolačića. Dok je čokolada još mekana, pospite pistaćima. Ostavite da se stegne na papiru za pečenje.

podijeli