sastojci
Tijesto
- 250 g glatkog brašna
- 250 g ohladjenog maslaca
- 150 g šećer u prahu
- 150 g mljevenih lješnjaka
- 1 prstohvat cimeta u prahu
Punjenje i glazura
- 200 g džem od marelice
- 200 g čokolade za kuhanje
Način pripreme
Priprema
Hladan maslac narežite na sitne kockice i pomiješajte sve sastojke. Mijesite kuhačom ili ručno dok se ne formira glatko tijesto.
Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u hladnjaku pola sata.
Tijesto podijelite na nekoliko dijelova. Jedne razradite, a druge za to vrijeme stavite u hladnjak da tijesto ne bude premekano. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini.
Okruglim kalupom izrežite kolačiće i slažite ih na pleh obložen papirom za pečenje.
Kolačiće pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C oko 8 minuta. Zatim ostavite da se ohladi i keksići će se stvrdnuti.
Jedan biskvit premažite pekmezom od marelica i na njega stavite drugi. To bi trebalo rezultirati s oko 35 parova.
Zagrijte čokoladnu glazuru prema uputama na pakiranju i njome premažite vrh kolačića. Dok je čokolada još mekana, pospite pistaćima. Ostavite da se stegne na papiru za pečenje.