pamucnaroladasnarancinomkoricom

Pamučna rolada s narančinom koricom

sastojci

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 50 ml mlijeka
  • 50 ml biljnog ulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 prstohvat soli

Za nadjev:

  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 naranča (naribana korica i nasitno nasjeckani komadići)

Za dekoraciju:

  • šećer u prahu za posipanje

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 180 °C i obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. U jednoj zdjeli miksajte žumanjke sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta. Ulijte mlijeko, ulje i ekstrakt vanilije te dobro promiješajte. Pomiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo pa lagano umiješajte u smjesu s mokrim sastojcima.

02

U drugoj zdjeli tucite bjelanjke s prstohvatom soli dok ne postanu čvrsti. Postupno ih umiješajte u smjesu sa žumanjcima, lagano miješajući špatulom. Izlijte smjesu u pripremljeni lim za pečenje i ravnomjerno je rasporedite. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 12 - 15 minuta dok biskvit ne dobije zlatnu boju, pa ga izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.

03

Umutite vrhnje za šlag sa šećerom u prahu. Dodajte naribanu narančinu koricu i nasitno nasjeckane komadiće naranče pa promiješajte nadjev.

04

Ohlađeni biskvit pažljivo odvojite od papira za pečenje pa ga premažite nadjevom. Lagano zarolajte biskvit uz pomoć papira pa roladu ostavite da se stegne u hladnjaku 30 minuta.

Prije posluživanja pospite roladu šećerom u prahu i narežite je na kriške.

podijeli