Zašto se ništa ne prikazuje?

Čokoladni muffini sa sirom

sastojci

  • 150 g brašna
  • 175 g šećera
  • 35 g kakaa
  • 125 ml grčkog jogurta
  • 50 g rastopljenog maslaca
  • 2 jaja
  • 1 čajna žličica ekstrakta od vanilije
  • 75 g čokolade
  • 3 žlice ulja
  • 25 g listića badema
  • 0.5 žličice sode bikarbone
  • 0.25 žličice soli
  • 175 g krem sira
  • 60 g šećera
  • 1 jaje
  • 0.5 žličice ekstrakta od vanilije

Način pripreme

01

Pećnicu zagrijte na 190°C. Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama.

02

Čokoladu nasjeckajte. Na pari rastopite maslac i čokoladu, ohladite.

03

U zdjeli pomiješajte krem sir, 60g šećera, jaje i ekstrakt vanilije.

04

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, 175g šećera, kakao, sodu bikarbonu i sol.

05

U trećoj zdjeli pomiješajte grčki jogurt, ulje, 2 jaja, ekstrakt vanilije i ohlađenu smjesu čokolade i maslaca.

06

Mokre sastojke dodajte suhima i pažljivo promiješajte toliko da se sjedine.

07

Tijestom napunite košarice za muffine do otprilike 2/3. Na vrh dodajte smjesu sa sirom i lagano nožem promiješajte. Pospite listićima badema.

08

Pecite 20-25 minuta. Pustite da se ohlade 5 minuta u limu, a zatim ih premjestite na rešetke da se ohlade.

podijeli

Proizvodi iz recepta

snp-bio-kakao.jpg
Kakao
spar-maslac-250-g.jpg
Maslac