Čokoladni muffini sa sirom
sastojci
- 150 g brašna
- 175 g šećera
- 35 g kakaa
- 125 ml grčkog jogurta
- 50 g rastopljenog maslaca
- 2 jaja
- 1 čajna žličica ekstrakta od vanilije
- 75 g čokolade
- 3 žlice ulja
- 25 g listića badema
- 0.5 žličice sode bikarbone
- 0.25 žličice soli
- 175 g krem sira
- 60 g šećera
- 1 jaje
- 0.5 žličice ekstrakta od vanilije
Način pripreme
Pećnicu zagrijte na 190°C. Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama.
Čokoladu nasjeckajte. Na pari rastopite maslac i čokoladu, ohladite.
U zdjeli pomiješajte krem sir, 60g šećera, jaje i ekstrakt vanilije.
U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, 175g šećera, kakao, sodu bikarbonu i sol.
U trećoj zdjeli pomiješajte grčki jogurt, ulje, 2 jaja, ekstrakt vanilije i ohlađenu smjesu čokolade i maslaca.
Mokre sastojke dodajte suhima i pažljivo promiješajte toliko da se sjedine.
Tijestom napunite košarice za muffine do otprilike 2/3. Na vrh dodajte smjesu sa sirom i lagano nožem promiješajte. Pospite listićima badema.
Pecite 20-25 minuta. Pustite da se ohlade 5 minuta u limu, a zatim ih premjestite na rešetke da se ohlade.