sastojci
Podloga
- 250 g badema
- 180 g datulja
- 2 žlice kokosovog ulja
Krema
- 300 g indijskih oraščića (namočenih preko noći)
- 100 g badema (blanširanih, oguljenih i namočenih preko noći)
- 3 žlice skuhane crne kave
- 50 g kokosovog brašna
- 50 g kakao maslaca
- 2 žlice kokosovog ulja
- 2 žlice meda
Način pripreme
U blender stavite ocijeđene datulje bez koštica i neoguljene bademe. Dodajte im otopljeno kokosovo ulje i miksajte dok ne dobijete sitnije mrvice, podloga je ukusnija kad je grublje strukture.
Na dno lima za kolače promjera 20 x 22 cm stavite prozirnu foliju pa nanesite žlicom podlogu, poravnajte i stavite u hladnjak dok pripremate kremu. U blender stavite ocijeđene indijske oraščiće i bademe.
Miksajte ih dok ne nastane krema pa dodajte ohlađenu kavu, kokosovo brašno, med, otopljeni kakao maslac i kokosovo ulje. Sve dobro izmiksajte tako da nastane glatka krema. Kremu izlijte na ohlađenu podlogu i vratite u hladnjak na još barem 2 – 3 sata.
Ako koristite suhe datulje, močite ih bar sat vremena u mlakoj vodi.