Torta s jagodama i kremom od vanilije

sastojci

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 100 ml mlijeka
  • 100 ml biljnog ulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 prstohvat soli

Za kremu:

  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 200 g kremastog sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Za nadjev i dekoraciju:

  • 300 g svježih jagoda

Način pripreme

01

Pećnicu zagrijte na 180 °C i obložite kalup za tortu (promjera 20 cm) papirom za pečenje.

02

U zdjeli miksajte jaja i šećer dok smjesa ne postane pjenasta. Potom ulijte mlijeko, ulje i ekstrakt vanilije te dobro izmiksajte. U zdjeli pomiješajte prosijano brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli pa sve polako umiješajte u smjesu s jajima.

03

Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite 25 minuta, dok čačkalica umetnuta u sredinu biskvita ne bude suha kad je izvadite. Pečeni biskvit ostavite sa strane da se potpuno ohladi.

04

Pripremite kremu. U zdjeli miksajte vrhnje za šlag dok ne postane čvrsto. Dodajte kremasti sir, šećer u prahu i ekstrakt vanilije te dobro promiješajte.

05

Ohlađeni biskvit prerežite na dva sloja. Donji sloj premažite dijelom kreme i po njoj rasporedite narezane svježe jagode. Poklopite jagode drugim slojem biskvita pa premažite cijelu tortu preostalom kremom.

06

Ukrasite tortu cijelim jagodama i ostavite da se stisne u hladnjaku najmanje 2 sata prije posluživanja.

podijeli