sastojci
Tijesto
- 500 g pšeničnog brašna
- 12 g praška za pecivo
- 250 g maslaca sobne temperature
- 10 g vanilin šećera
- 60 g mljevenih oraha
- 2 jaja
Nadjev od oraha
- 400 g mljevenih oraha
- 300 g šećera u prahu
- 20 g vanilin šećera
- 2 bjelanjka
Dekoracija
- šećer u prahu za posipanje
- oraha (polovice)
Način pripreme
Tijesto
Brašno prosijati i pomiješati sa praškom za pecivo.
Maslac narežite na kockice, dodajte u brašno sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, mljevenim orasima i jajima.
Zamijesite glatko tijesto, zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 3 sata.
Nadjev od oraha
Mljevene orahe pomiješajte sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Bjelanjke istucite dok se malo ne zapjene (ne čvrsti).
Dodati orasima i izmiksati u homogenu masu.
Kolačići od oraha
Ohlađeno tijesto razvaljajte na malo pobrašnjenoj radnoj površini i modlicom izrežite kolačiće. Stavite ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Nadjev od oraha pomoću vrećice za tijesto nanesite na kolačiće i ukrasite polovicama oraha.
Biskvite pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 8-10 na 200 °C u ventilatorskoj pećnici. Trebali bi biti svijetlosmeđi.
Ohlađene kolačiće po želji pospite šećerom u prahu.