Slovenski kolačići od oraha po bakinom receptu

sastojci

Tijesto

  • 500 g pšeničnog brašna
  • 12 g praška za pecivo
  • 250 g maslaca sobne temperature
  • 10 g vanilin šećera
  • 60 g mljevenih oraha
  • 2 jaja

Nadjev od oraha

  • 400 g mljevenih oraha
  • 300 g šećera u prahu
  • 20 g vanilin šećera
  • 2 bjelanjka

Dekoracija

  • šećer u prahu za posipanje
  • oraha (polovice)

Način pripreme

Tijesto

01

Brašno prosijati i pomiješati sa praškom za pecivo.

02

Maslac narežite na kockice, dodajte u brašno sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, mljevenim orasima i jajima.

03

Zamijesite glatko tijesto, zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 3 sata.

Nadjev od oraha

01

Mljevene orahe pomiješajte sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.

02

Bjelanjke istucite dok se malo ne zapjene (ne čvrsti).

03

Dodati orasima i izmiksati u homogenu masu.

Kolačići od oraha

01

Ohlađeno tijesto razvaljajte na malo pobrašnjenoj radnoj površini i modlicom izrežite kolačiće. Stavite ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje.

02

Nadjev od oraha pomoću vrećice za tijesto nanesite na kolačiće i ukrasite polovicama oraha.

03

Biskvite pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 8-10 na 200 °C u ventilatorskoj pećnici. Trebali bi biti svijetlosmeđi.

Ohlađene kolačiće po želji pospite šećerom u prahu.

podijeli