sastojci
- 2.5 šalice badema
- 3 velike žlice agavinog sirupa (ili meda, ili javorovog sirupa)
- 3 velike žlice otopljenog kokosovog maslaca
- 3 velike žlice sirovog kakaa
- 1 velika žlica limunovog soka
- 4 šalica jagoda
- 1 velika žlica limunovog soka
- 2 smrznute banane
- 2 šalice indijskih oraha namočenih 2 sata i ocijeđenih
- 3-4 velike žlice agavinog sirupa (ili meda, ili javorovog sirupa ovisno koliko slatko volite, možete probati pa dodati da vam bude po želji)
- 0.75 šalice otopljenog kakao maslaca
- 1 žličica ektrakta vanilije
- 4 velike žlice kakaa
- 3 velike žlice agavina sirupa
- 1-2 velike žlice zobenog mlijeka
Način pripreme
Kora
U multipraktiku prvo usitnite suhe sastojke: orašide i kakao. Kad dobijete smjesu poput krupnijeg brašna, dodajte sirup, limunov sok i maslac. Miksajte još dok ne dobijete gustu, za prste ljepljivu masu koja je kompaktna kada se pritisne. Ako se to ne dogodi, dodajte malo vode. Istresite u kalup (26 cm) za tortu i prstima ili žlicom utisnute da se dobije kora. Stavite u hladnjak.
Krema
Sve sastojke osim jagoda stavite u jaki blender i blendajte dok ne dobijete glatku masu. Dodajte jagode postepeno i još blendajte.
Kakao preljev
Stavite sve sastojke za preljev u jaki blender i miksati dok ne dobijete glatku masu.
Izvadite kalup iz frižidera. Velikom žlicom nanosite kremu pa ’prešarajte’ preljevom jedan sloj. Zatim opet nanesite sloj i opet prešarajte preljevom. Možete ravnomjerno u smjesu ubaciti i sjeckane sirove jagode. Zagladite vrh velikom žlicom ili nožem.
Slijedi ukrašavanje. Ideja je bezbroj. Posavjetujte se s djecom, neka ovaj dio pripreme bude igra, ako ih već niste ranije uključili u spravljanje torte. Prekrijte cijeli gornji sloj narezanim jagodama. Ili ih složite u krug na sredini ostatkom preljeva nacrtajte ’smješka’. Ili srce. Ili broj godina vašeg djeteta. Ili napravite cvijet od jagoda...
Odložite u hladnjak minimalno 3-4 sata prije serviranja.