Bakin božićni kuglof

Ukupno trajanje
25
Min
Vrijeme pripreme
40
Min
Vrijeme pečenja

sastojci

Sastojci

  • 500 g pšenično brašno
  • 0.5 žličice soli
  • 20 g kvasca
  • 250 ml mlijeka
  • 150 g maslaca sobne temperature
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica naribane narančine korice
  • 1 jaje
  • 4 žumanjka
  • 50 ml soka od naranče
  • 100 g suhih grožđica
  • 60 g kandiranog voća

Način pripreme

Priprema

01

Grožđice pomiješajte sa sokom od naranče i likerom te ostavite sa strane.

02

Toplo mlijeko. Izmrvite kvasac u zdjelu, dodajte malo toplog mlijeka i ostavite da se natopi oko 5 minuta.

03

Pjenasto umutiti jaje, žumanjak i šećer.

04

Dodajte vanilin šećer i narančinu koricu te promiješajte.

05

Postupno dodajte mekani maslac i miješajte s brašnom, soli i mješavinom kvasca i mlijeka dok tijesto ne postane glatko.

06

Grožđice pomiješajte sa sokom od naranče i likerom te ostavite sa strane.

07

Kalup za Bundt tortu dobro namastite maslacem i pobrašnite. Ulijte tijesto u kalup i ostavite da se diže na toplom mjestu oko 1 sat.

08

Pecite Gugelhupf u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C gornja/donja toplina, isprobajte štapićem. Kada se tijesto više ne lijepi Bundt torta je gotova. Ostavite da se ohladi i izvadite iz kalupa.

Ukras

01

Zagrijte sok od limuna i pomiješajte sa šećerom u prahu dok ne dobijete glatku smjesu. Odmah prelijte preko Bundt torte.

Savjet

Glazura ne smije biti ni prerijetka ni pregusta.

Preko još tople glazure rasporedite kandirano voće i ostavite da se ohladi.

podijeli
vanilin-secer-10g-s-budget.jpg
Vanilin šećer
jaja-m-razred-10-kom-vital.jpg
Jaja
spar-grozdice.jpg
Grožđice
brasno-glatko-1-kg-s-budget-novo.jpg
Brašno glatko