sastojci
Sastojci
- 500 g pšenično brašno
- 0.5 žličice soli
- 20 g kvasca
- 250 ml mlijeka
- 150 g maslaca sobne temperature
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica naribane narančine korice
- 1 jaje
- 4 žumanjka
- 50 ml soka od naranče
- 100 g suhih grožđica
- 60 g kandiranog voća
Način pripreme
Priprema
Grožđice pomiješajte sa sokom od naranče i likerom te ostavite sa strane.
Toplo mlijeko. Izmrvite kvasac u zdjelu, dodajte malo toplog mlijeka i ostavite da se natopi oko 5 minuta.
Pjenasto umutiti jaje, žumanjak i šećer.
Dodajte vanilin šećer i narančinu koricu te promiješajte.
Postupno dodajte mekani maslac i miješajte s brašnom, soli i mješavinom kvasca i mlijeka dok tijesto ne postane glatko.
Grožđice pomiješajte sa sokom od naranče i likerom te ostavite sa strane.
Kalup za Bundt tortu dobro namastite maslacem i pobrašnite. Ulijte tijesto u kalup i ostavite da se diže na toplom mjestu oko 1 sat.
Pecite Gugelhupf u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C gornja/donja toplina, isprobajte štapićem. Kada se tijesto više ne lijepi Bundt torta je gotova. Ostavite da se ohladi i izvadite iz kalupa.
Ukras
Zagrijte sok od limuna i pomiješajte sa šećerom u prahu dok ne dobijete glatku smjesu. Odmah prelijte preko Bundt torte.
Glazura ne smije biti ni prerijetka ni pregusta.
Preko još tople glazure rasporedite kandirano voće i ostavite da se ohladi.