Zeleni muffini
sastojci
- 200 g integralnog brašna
- 100 g glatkoga brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 125 g tikvice
- 50 g špinata
- 2 Jaja
- 125 g svježeg sira
- 200 ml mlijeka
- sol i papar
- kokosovo ulje
- bučine sjemenke
Način pripreme
01
Pećnicu zagrijte na 160°C, a kalup za muffine premažite uljem.
02
Tikvicu sitno naribajte, posolite i ostavite 10-ak minuta da odstoji. Špinat sitno nasjeckajte.
03
Pomiješajte jaja, mlijeko, sir, ocijeđenu tikvicu i špinat. Zasebno izmiješajte brašna i parašak za pecivo pa te dvije smjese sjedinite.
04
Po ukusu začinite dodatno solju i paprom.
05
Napunite kalup za muffine do 3/4 visine pa pospite svaki muffin bučinim sjemenkama.
06
Pecite 20-25 min (ovisno o veličini kalupa), muffini su pečeni kad čačkalica koju ubodete u sredinu izađe čista. Ohladite.