Zeleni muffini

sastojci

  • 200 g integralnog brašna
  • 100 g glatkoga brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 125 g tikvice
  • 50 g špinata
  • 2 Jaja
  • 125 g svježeg sira
  • 200 ml mlijeka
  • sol i papar
  • kokosovo ulje
  • bučine sjemenke

Način pripreme

01

Pećnicu zagrijte na 160°C, a kalup za muffine premažite uljem.

02

Tikvicu sitno naribajte, posolite i ostavite 10-ak minuta da odstoji. Špinat sitno nasjeckajte.

03

Pomiješajte jaja, mlijeko, sir, ocijeđenu tikvicu i špinat. Zasebno izmiješajte brašna i parašak za pecivo pa te dvije smjese sjedinite.

04

Po ukusu začinite dodatno solju i paprom.

05

Napunite kalup za muffine do 3/4 visine pa pospite svaki muffin bučinim sjemenkama.

06

Pecite 20-25 min (ovisno o veličini kalupa), muffini su pečeni kad čačkalica koju ubodete u sredinu izađe čista. Ohladite.

podijeli