Široki domaći rezanci s povrćem
sastojci
- 2 Kom tikvice
- 2 Kom svježe paprike
- 2 režnja češnjaka
- 1 glavica Crvenog luka
- 250 g širokih domaćih rezanaca
- maslinovo ulje
- 400 g konzerviranih nasjeckanih rajčica
- 50 g Parmezana
- 50 g maslaca
- papar
- sol
- svježe sjeckanog peršina
- narezanog svježeg bosiljka
Način pripreme
01
- Očistite i na sitno narežite crveni luk i češnjak. Operite i narežite na kockice crvenu i žutu papriku. Tikvicu razrežite po pola, izvadite joj srednji dio sa košticama pa ju narežite na kockice.
02
- U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu popržite luk dok ne zažuti. Dodajte mu češnjak i narezanu paprika. Pirjajte sve 5 minuta pa dodajte tikvice I sve zajedno pirjajte dok povrće lagano ne omekša. Na kraju dodajte konzervirane rajčice i pospite sve sitno sjeckanim peršinom. Nakon 5 minuta skinite s vatre.
03
- U međuvremenu u dublji lonac stavite posoljenu vodu za zakipi pa dodajte maslac i široke domaće rezance. Kuhajte prema uputama na pakiranju. Ocjedite rezance, stavite ih na tanjur I prelijte umakom od povrća. Pospite ih na kraju s naribanim parmezanom i natrganim svježim bosiljkom.
Proizvodi iz recepta
Tikvice
Crveni luk
Maslinovo ulje