Zašto se ništa ne prikazuje?

Široki domaći rezanci s povrćem

Ukupno trajanje
45
Min

sastojci

  • 2 Kom tikvice
  • 2 Kom svježe paprike
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 glavica Crvenog luka
  • 250 g širokih domaćih rezanaca
  • maslinovo ulje
  • 400 g konzerviranih nasjeckanih rajčica
  • 50 g Parmezana
  • 50 g maslaca
  • papar
  • sol
  • svježe sjeckanog peršina
  • narezanog svježeg bosiljka

Način pripreme

01
  1. Očistite i na sitno narežite crveni luk i češnjak. Operite i narežite na kockice crvenu i žutu papriku. Tikvicu razrežite po pola, izvadite joj srednji dio sa košticama pa ju narežite na kockice.
02
  1. U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu popržite luk dok ne zažuti. Dodajte mu češnjak i narezanu paprika. Pirjajte sve 5 minuta pa dodajte tikvice I sve zajedno pirjajte dok povrće lagano ne omekša. Na kraju dodajte konzervirane rajčice i pospite sve sitno sjeckanim peršinom. Nakon 5 minuta skinite s vatre.
03
  1. U međuvremenu u dublji lonac stavite posoljenu vodu za zakipi pa dodajte maslac i široke domaće rezance. Kuhajte prema uputama na pakiranju. Ocjedite rezance, stavite ih na tanjur I prelijte umakom od povrća. Pospite ih na kraju s naribanim parmezanom i natrganim svježim bosiljkom.
podijeli

Proizvodi iz recepta

tikvice-600g-vrtovi-hrvatske.jpg
Tikvice
Crveni luk
maslinovo-ulje-extra-djevicansko-1l-s-budget.jpg
Maslinovo ulje