Orecchiette s brokulom i bosiljkom
sastojci
- 320 g orecchietta
- 1 svežanj svježeg bosiljka
- 50 g fileta inćuna u ulju
- 1 limun
- 1 režanj češnjaka
- 1 peperoncino
- 30 g parmezana
- 1 tikvica
- 2 manje glavica brokule
- 50 g pinjola
- listići badema
- maslinovo ulje, sol
Način pripreme
Koricu limuna naribajte i iscijedite sok. Parmezan naribajte na sitni ribež.
U blender stavite bosiljak, inćune i žličicu ulja od inćuna, naribanu koricu i sok od limuna, parmezan i malo kipuće vode. Premjestite u veću zdjelu.
Tikvicu narežite na kockice i popržite u tavi na malo maslinovog ulja.
Brokulu operite i odvojite cvjetiće.
Pinjole i bademe popržite na suhoj tavi.
U posoljenu vodu stavite kuhati tjesteninu, nakon 10 minuta dodajte i cvjetiće brokule. Kuhajte još 5 minuta. Procijedite.
Kuhanu tjesteninu i brokulu ubacite u zdjelu s umakom, dodajte popržene tikvice, pažljivo promiješajte. Posipajte ribanim parmezanom i poprženim pinjolima, poslužite toplo.