Zašto se ništa ne prikazuje?

Lisnate rolice sa šunkom, sirom i senfom

sastojci

  • 150 g sira goude
  • 50 g parmezana
  • 1 mladi luk
  • 3 žličice S-BUDGET Kremser Senfa
  • 0.25 žlice sušenog timijana
  • 275 g svježeg S-BUDGET lisnatog tijesta
  • 200 g S-BUDGET Šunke u ovitku
  • 1 jaje

Način pripreme

01

Goudu i Parmezan naribajte, a mladi luk nasjeckajte na kolutiće pa ga potom sasvim usitnite.

02

U manju zdjelicu dodajte senf, pospite ga sušenim timijanom i promiješajte.

03

Lisnato tijesto odmotajte i ostavite na papiru. Uz pomoć kista nanesite senf, ali sa svake strane tijesta ostavite rub od oko 1 cm - taj rub nemojte premazivati niti na njega stavljati ostale sastojke.

04

Na senf posložite kriške šunke pa ih pospite naribanom Goudom, a potom na sir pospite nasjeckani mladi luk.

05

Pažljivo zarolajte tijesto po širini. Nemojte previše stiskati, ali mora biti čvrsto. Oštrim nožem narežite na kriške debljine oko 3,5 cm.

06

Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje pa na njih položite rolice (odrezanom stranom prema gore i dolje), s dovoljnim razmakom.

07

Razmutite jaje i premažite tijesto. Pecite u pećnici 20 minuta na 220 °C, odnosno dok tijesto ne uhvati zlatno-smeđu boju.

08

Pečene rolice pospite Parmezanom. Prema želji, pospite s kolutićima mladog luka i poslužite uz još Kremser senfa sa strane.

podijeli