sastojci
- 200 g kuhanih očišćenih kozica
- 0.5 veće glavice celera
- 100 g bijelog grožđa
- 2 jabuke granny smith
- 75 g oraha
- 1 glavica zelene salate
Za preljev
- 100 g grčkog jogurta
- 1.5 žlice Dijon senfa
- 1 žlica jabučnog octa
- 0.5 limuna
- sol
- papar
Način pripreme
U zdjeli izmiješajte grčki jogurt, senf, jabučni ocat, sok od limuna, sol i papar.
Skuhajte kozice (u kipućoj slanoj vodi, par minuta, ovisno o veličini).
Na suhoj tavi prepržite orahe i grubo ih nasjeckajte.
Bobe grožđa prepolovite i očistite od koštica. Jabuke narežite na kockice, polovicu veće glavice celera naribajte na krupni ribež.
U velikoj zdjeli pomiješajte salatu, celer, jabuke i grožđe, dodajte preljev i kuhane kozice. promiješajte. Pospite orasima i poslužite.