sastojci
- 250 g tjestenine
- 1 konzerva tune
- 150 g feta sira
- 0.5 glavice brokule
- 100 g crnih maslina
- 100 g cherry rajčica
- 1 manji krastavac
- stručak mente
- maslinovo ulje
Način pripreme
Krastavac ogulite, prerežite na pola, očistite od sjemenki i narežite na kockice.
Pola glavice brokule operite, očistite i izrežite cvjetiće. Masline bez koštica prepolovite, možete koristiti i crne i zelene masline. Rajčicu prepolovite
Pripremite zdjelu sa hladnom vodom (što hladnija to bolje). U kipućoj vodi kratko (1-2 minute) prokuhajte cvjetiće brokule. Izvadite brokulu i odmah ju potopite u hladnu vodu. Procijedite.
U vodi u kojoj ste kuhali brokulu možete skuhati tjesteninu.
Tunu ocijedite od viška ulja i vilicom usitnite. U većoj zdjeli pomiješajte ocijeđenu tjesteninu, usitnjeni feta sir, masline, rajčice, krastavce i brokulu. Promiješajte i po želji dodajte maslinovo ulje.
Natrgajte listiće mente i poslužite.