sastojci
- 220 g slanutka iz staklenke ili konzerve
- 200 g quinoe
- 150 g feta sira
- 10 cherry rajčica
- 1 svježi krastavac
- 10 crnih otkoštenih maslina
- 1 ljubičasti luk
- 1 velika žlica svježe sjeckanog peršina
Za preljev
- 100 ml maslinovog ulja
- 2 žlice soka od naranče
- 3 žlice soka od limuna
- 1 žlica meda
- 1 režanj češnjaka
- 1 žličica sušenog bosiljka
- 1 žličica sušenog origana
- sol, svježe mljeveni papar
Način pripreme
Quinou isperite u hladnoj vodi i kuhajte otprilike 15 minuta.
Za preljev u zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sok od naranče i limuna, jednu žlicu meda, sitno nasjeckani češnjak, jednu žlicu origana i bosiljka.
Nasjeckajte peršin. Luk narežite na tanke ploške, krastavac ogulite i narežite na kocke, a masline i rajčice narežite na četvrtine. Fetu izmrvite.
Slanutak isperite u hladnoj vodi i ocijedite.
U velikoj zdjeli pomiješajte quinou, slanutak i povrće, promiješajte, dodajte fetu, prelijte preljevom i pažljivo izmiješajte.
Pospite svježe sjeckanim peršinom.