sastojci
- 500 g krumpira
- 200 g oljuštenog boba
- 1 srednji crveni luk
- 250 g domaće kobasice
- 2 žlice maslinova ulja
- 4 mini rajčice
- 4 žlice nasjeckanih listova svježeg peršina
- 2 žlice aceta balsamica
- 250 g svježe rukole
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Zakuhajte posoljenu vodu pa stavite kuhati mladi krumpir 10 minuta nakon čega dodajte očišćeni bob i kuhajte još 5-10 minuta dok se krumpir ne skuha. Mladi krumpir samo prebrišite, ne morate ga guliti.
Zagrijte dublju tavu pa na maslinovu ulju prepržite sitno sjeckani crveni luk. Dodajte oguljene kobasice narezane na kolutove debljine 1 cm. Pirjajte sve još 5 minuta uz stalno protresanje kako bi se kobasice ravnomjerno ispekle sa svih strana.
Dodajte prethodno ocijeđeni bob, na kriške narezani kuhani krumpir, rajčicu, nasjeckani peršin i aceto balsamico. Posolite, popaprite pa sve lagano promiješajte. Nakon par minuta dodajte opranu i posušenu rukolu, lagano sve protresite i poslužite toplo. Ova topla salata može biti prilog uz ribu ili piletinu s roštilja a možete je poslužiti kao cjeloviti obrok.