sastojci
- 3 krumpira
- 100 g pancete
- stručak rotkvica
- 300 g zrnatog sira
- 1 creme fraiche
- 1 krastavac
- 1 ljubičasti luk
- 6 žlica vinskog octa
- 1 žlica šećera
- sol
- 2 žlice vode
Način pripreme
Krumpir skuhajte u kori, ogulite, narežite na ploške i pustite da se ohladi.
Luk očistite, prepolovite i narežite na tanke kolutove. U zdjeli pomiješajte polovicu količine luka, vodu, vinski ocat i šećer, ostavite da se marinira.
Krastavac ogulite i prepolovite. Pola krastavca očistite od sjemenki i narežite na polumjesece, a drugu polovicu izrežite na tanke ploške. Rotkvice očistite i izrežite na tanke ploške.
Zrnati sir pomiješate sa crème fraîche, posolite.
Pancetu usitnite i prepržite na ugrijanoj tavi, dodajte ostali luk i prijajte oko 10-tak minuta. Dodajte ploške krumpira i pirjajte još 5 minuta.
Na tanjur složite sir, a na njega rasporedite krumpir s pancetom, krastavac, rotkvice. Na vrh dodajte marinirani luk i ploške krastavca, prelijte tekućinom u kojoj se marinirao luk. Pospite vlascem.