sastojci
- 250 ml vode
- 5 jaja
- 140 g brašna
- 110 g maslaca
- 150 g ementalera
- 50 g sušenih rajčica iz ulja
- sol, papar
- muškatni oraščić
- grančica bosiljka i timijana
Način pripreme
Pećnicu zagrijte na 200°C.
Očistite timijan, nasjeckajte bosiljak i sušene rajčice.
Ementaler naribajte.
U posudu ulijte vodu, dodajte maslac, sol, papar i muškatni oraščić i pustite da proključa. Dodajte brašno i miješajte dok se smjesa ne počne odvajati od ruba posude.
Premjestite smjesu u drugu zdjelu i pustite da se malo ohladi.
Umiješajte jedno po jedno jaje.
Dodajte ribani sir, rajčicu i začinsko bilje.
Iz vrećice istisnite smjesu veličine oraha na lim ili oblikujte male kuglice sa žličicom.
Pecite 18-20 minuta. Za vrijeme pečenja ne smijete otvarati pećnicu.