sastojci
- 350 g kuhane kvinoje (85 g suhe kvinoje)
- 90 g brašna
- 10 g ribanog parmezana
- 110 g maslaca
Nadjev
- 6 jaja
- 150 g grčkog jogurta
- 150 g dimljene šunke
- 60 g kiselih krastavaca
- 75 g fete
- 50 g sira goude
- svježi peršin
- sol, papar
Način pripreme
Pećnicu zagrijte na 200°C. Kalup za pite premažite maslacem i obložite dno papirom za pečenje.
Za podlogu u zdjeli vilicom promiješajte kuhanu kvinoju, maslac, parmezan i brašno dok se ne sjedine. Pecite 10 minuta.
Nasjeckajte šunku, krastavce i peršin, fetu razmrvite, gaudu naribajte na krupni ribež.
U zdjeli miješajte jaja, jogurt, sol i papar. Dodajte šunku, fetu, gaudu, krastavce i peršin.
Smjesu izlijte na polupečenu podlogu i pecite još 30-40 minuta dok površina nadjeva ne postane zlatno-smeđa.