sastojci
- 800 g prokulica (kelj pupčar)
- 25 g maslaca
- 25 g krušnih mrvica
- 25 g parmezana
- 100 g pancete
- 1 limun
- stručak svježe kadulje
- sol
- maslinovo ulje
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na 180°C. U ledenicu stavite veću zdjelu s vodom da se dobro ohladi ali ne zaledi. Listove kadulje nasjeckajte. Pancetu narežite na štapiće.
U kipućoj slanoj vodi kuhajte prokulice 3 minute. Pripremite zdjelu s ledenom vodom i vadite prokulice iz kipuće u ledenu vodu. Kad se ohlade, ocijedite ih, prepolovite i posložite na kuhinjski papir da se osuše.
U tavi zagrijte maslac, dodajte krušne mrvice i pržite ih dok se ne zazlate. Dodajte nasjeckane listove kadulje, maknite s vatre i umiješajte limunovu koricu i parmezan.
Na maslinovom ulju prepržite pancetu, stavite na stranu. U istoj tavi zapržite prokulice s prerezanom stranom prema dolje 3-4 minute.
Prokulice prebacite u vatrostalnu posudu i pecite u pećnici na 180°C oko 3 minute.
Izvadite, umiješajte preprženu pancetu i krušne mrvice, servirajte.