sastojci
- 250 g oštrog brašna
- 3 jaja
- 125 g maslaca
- 500 g poriluka
- 200 g svježeg sira
- maslinovo ulje
- 0.5 žličice soli
Način pripreme
Od brašna, maslaca i soli umijesite glatko tijesto, umotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Pećnicu zagrijte na 250°C.
Poriluk očistite i narežite na tanke ploške. U tavi na maslinovom ulju popržite poriluk, posolite i popaprite.
U zdjeli izmiješajte jaja i svježi sir, dodajte poriluk.
Ohlađeno tijesto razvaljajte i obložite kalup za pite s odvojivim dnom. Tijesto zapecite u pećnici 10 minuta na 250°C kako ga nadjev ne bi razmočio.
Smjesu jaja, sira i poriluka izlijte na tijesto i pecite još 40 minuta dok ne dobije zlatno-žutu koricu.