sastojci
- 4 manja patlidžana
- 150 g mozzarelle
- 250 g svježih rajčica
- 1 glavica crvenog luka
- 20 g kapara
- 30 g prženih pinjola
- 20 g maslaca
- 1 žlica nasjekanog peršina
- maslinovo ulje
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Operite patlidžane pa ih po dužini prerežite na pola. Izdubite im dio mesa tako da ostavite oko 1cm mesa uz koru. Meso patlidžana narežite na manje kockice. Očistite pa sitno nasjeckajte crveni luk. Svježu rajčicu lagano zarežite na vrhu pa je potopite minutu u vrelu vodu. Nakon toga je ogulite, očistite od sjemenki pa narežite na manje kockice. Listove svježeg peršina nasjeckajte na sitno. Pinjole lagano prepržite na suhoj tavi a kapare možete malo isprati u vodi. Mozzarellu narežite na sitne kockice. Pazite da vam svi sastojci s kojima ćete puniti izdubljeni patlidžan budu približno iste veličine.
U zagrijanoj neprijanjajućoj tavi pržite narezani patlidžan dok ne postane hrskav. Izvadite ga van pa u istoj tavi na malo maslinova ulja zažutite crveni luk. Dodajte kapare pa sve sastojke stavite u dublju zdjelu i lagano promiješajte. Posolite i popaprite po želji pa pripremljenom smjesom napunite izdubljene patlidžane.
Stavite ih na namašćeni lim ili keramičku posudu za pečenje pa ih poprskajte preostalim maslinovim uljem. Pecite ih 30 minuta na 180°C. Poslužite toplo uz žlicu grčkog jogurta a po vrhu možete natrgati listove svježeg bosiljka.