
sastojci
- 200 g brašna
- 15 g maka
- 150 g maslaca
- 30 g dimljenog lososa
- sol
- papar
- svježi kopar
- 2 žlice hladne vode
Način pripreme
100g hladnog maslaca usitnite i utisnite u brašno dok ne dobijete smjesu koja podsjeća na krušne mrvice. Dodajte sol, mak, hladnu vodu (možete koristiti i hladnu votku ili bijelo vino) i umijesite tijesto. Oblikujte tijesto u valjak promjera 4 cm, umotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.
Kopar očistite od debljih stabljika i nasjeckajte. U blender ubacite dimljeni losos i maslac, posolite, popaprite, dodajte kopar i usitnite u glatku kremu.
Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite lim papirom za pečenje. Ohlađeno tijesto izrežite na krugove debljine 4 mm i pecite u pećnici 12-13 minuta. Ohlađene keksiće premažite kremom od dimljenog lososa i poklopite drugim keksićem.
Proizvodi iz recepta
