sastojci
- 250 g lisnatog tijesta
- 1 srednja mrkva
- 1 stabljika poriluka
- 1 tikvica
- 150 g mladih mahuna
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- 100 ml mlijeka
- 2 jaja
- 50 g maslaca
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Za početak pripremite povrće. Očistite mrkvu, tikvicu i mahune pa ih narežite na sitno. Dobro operite poriluk pa ga narežite na tanke ploškice. Stavite povrće u zavrelu slanu vodu pa ga kuhajte nekoliko minuta da malo omekša. Ocijedite ga i ostavite sa strane da se ohladi.
Razvucite lisnato tijesto na 3mm debljine. Uzmite kalupe za male tortice pa prema njihovoj veličini izrežite kolutove iz tijesta pazeći da vam prekriju i rubove kalupa. Premažite kalupe maslacem i položite u njih tijesto. Sredinu tijesta na par mjesta izbodite vilicom. Nakon toga u kalupe na tijesto stavite pripremljeno povrće.
Sa strane u zdjeli istucite jaja pomiješana s vrhnjem i mlijekom. Posolite i popaprite po želji. Ulijte smjesu u kalupe s povrćem pa ih posložite u lim za pečenje. Stavite sve peći pola sata u zagrijanu pećnicu na 180°C. Poslužite toplo uz neku finu miješanu proljetnu salatu.