sastojci
- 1 kg krumpira
- maslinovo ulje
- sušeni timijan
- sol
Za preljev:
- 360 g S-BUDGET čvrstog jogurta
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice soka limuna
- svježi peršin
- sol
Za posluživanje:
- 100 g S-BUDGET Pršuta
- 12 mini rajčica
- 100 g S-BUDGET Mekog sira
- 1 mladi luk
- svježi timijan
Način pripreme
01
Zagrijte pećnicu na 225 °C.
02
Odaberite mladi krumpir, odnosno krumpir s tanjom korom. Očistite ga i skuhajte u slanoj vodi, dok ne omekša. Krumpire prebacite na lim za pečenje i cijele ih zgnječite. Pokapajte ih maslinovim uljem, pospite sušenim timijanom i pecite u pećnici oko 20 minuta dok ne postane hrskav.
03
Na pečene krumpire dodajte preljev na bazi jogurta, kriške pršuta i narezane mini rajčice. Pospite namrvljenim mekim sirom, mladim lukom narezanim na kolutiće te ukrasite grančicama svježeg timijana.
04
Poslužite kao predjelo ili glavno jelo, prema želji, uz svježu salatu poput matovilca.