sastojci
- 6 jaja
- 200 g pilećih prsa narezanih na kockice
- 250 g brokule
- 1 čili
- 2 mlada luka
- stručak bosiljka
- 125 ml mlijeka
- 75 g sira Grana Padano
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Način pripreme
Listove bosiljka sitno nasjeckajte. Čili očistite od sjemenki i nasjeckajte. Mladi luk narežite na kolutiće. Sir grana padano (ili neki drugi tvrdi sir po želji) naribajte.
Cvjetiće brokule očistite od deblje stabljike pa ju blanširajte. Ubacite brokulu u kipuću posoljenu vodu i kuhajte ju 2-3 minute. Izvadite ju u zdjelu hladne vode i ocijedite.
Pileća prsa narežite na kockice. Prepržite piletinu na maslinovom ulju. Dodajte narezani mladi luk i pirjajte 5 minuta. Posolite i popaprite.
U zdjeli istucite jaja, mlijeko, bosiljak i čili, dodajte sir grana padano, posolite i popaprite. Kalupe za pečenje premažite uljem (možete koristiti bilo koju vrstu kalupa, npr. kalupe za za muffine). U kalupe posložite piletinu i brokulu pa zalijte smjesom od jaja. Pecite 20tak minuta u pećnici zagrijanoj na 190°C.