sastojci
- 400 g mljevene junetine
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- maslinovo ulje
- 800 g sjeckane rajčice
- 700 ml povrtnoga temeljca
- 1 žličica kumina
- sol
- papar
- 500 g S-BUDGET kuhanog krupnog graha (ocijeđena masa)
- 250 g kuhanog crvenog graha (ocijeđena masa)
- 200 g kuhanog kukuruza (ocijeđena masa)
- 2 žličice soka limete
- svježi peršin
- avokado
- S-BUDGET ribani ementaler
- tortilja čips
- S-BUDGET kiselo vrhnje
Način pripreme
01
Nasjeckajte luk i češnjak. U loncu zagrijte malo maslinovog ulja pa ispirjajte luk. Dodajte mljeveno meso, usitnite ga uz pomoć lopatice i pecite dok ne posmeđi. Začinite čilijem i češnjakom te pirjajte još minutu-dvije.
02
Potom ulijte sjeckanu rajčicu i povrtni temeljac, dodajte kumin, sol i papar. Nakon što prokuha pustite da krčka oko 30 minuta.
03
Krupni grah, crveni grah i kukuruz ocijedite pa ubacite u juhu s mesom. Prema potrebi, ulijte još malo vode ili temeljca. Promiješajte i dodajte sok limete i nasjeckani svježi peršin.
04
Juhu poslužite u duboke tanjure pa ukrasite prema želji – kockicama avokada, ribanim ementalerom, tortilja čipsom i kiselim vrhnjem.