Zašto se ništa ne prikazuje?

Taco juha s grahom i junetinom

Ukupno trajanje
45
Min
min

sastojci

  • 400 g mljevene junetine
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 800 g sjeckane rajčice
  • 700 ml povrtnoga temeljca
  • 1 žličica kumina
  • sol
  • papar
  • 500 g S-BUDGET kuhanog krupnog graha (ocijeđena masa)
  • 250 g kuhanog crvenog graha (ocijeđena masa)
  • 200 g kuhanog kukuruza (ocijeđena masa)
  • 2 žličice soka limete
  • svježi peršin
  • avokado
  • S-BUDGET ribani ementaler
  • tortilja čips
  • S-BUDGET kiselo vrhnje

Način pripreme

01

Nasjeckajte luk i češnjak. U loncu zagrijte malo maslinovog ulja pa ispirjajte luk. Dodajte mljeveno meso, usitnite ga uz pomoć lopatice i pecite dok ne posmeđi. Začinite čilijem i češnjakom te pirjajte još minutu-dvije.

02

Potom ulijte sjeckanu rajčicu i povrtni temeljac, dodajte kumin, sol i papar. Nakon što prokuha pustite da krčka oko 30 minuta.

03

Krupni grah, crveni grah i kukuruz ocijedite pa ubacite u juhu s mesom. Prema potrebi, ulijte još malo vode ili temeljca. Promiješajte i dodajte sok limete i nasjeckani svježi peršin.

04

Juhu poslužite u duboke tanjure pa ukrasite prema želji – kockicama avokada, ribanim ementalerom, tortilja čipsom i kiselim vrhnjem.

podijeli