sastojci
- 2 batka sa zabatkom
- 1 glavica crvenog luka
- komad korjena đumbira veličine palca
- 2 litre vode
- 120 g sušene tanke kineske tjestenine s jajima
- 1 ljuta čili papričica
- 2 žlice blagog sojina umaka
- 2 mlada luka
- šaka nasjeckanih listova svježeg korijandra
- sol i svježe mljeveni crni papar
Način pripreme
Dobro operite i posušite pileće batake. Očistite i narežite crveni luk i češnjak. Ogulite i naribajte korijen svježeg đumbira. U lonac stavite piletinu, luk, češnjak i đumbir pa sve zalijte hladnom vodom. Pustite da zakuha pa smanjite vatru. Kuhajte otklopljeno 30 minuta. Za vrijeme kuhanja uklanjajte pjenu koja će vam se pojaviti na vrhu.
Kad je piletina skuhana, izvadite je iz juhe i odložite sa strane. Juhu procijedite u drugu zdjelu pa bacite povrće u kojem se kuhala. U lonac dodajte novu vodu pa stavite kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha vi skinite kožu s piletine i odvojite je od kosti. Natrgajte je na manje komade.
Zagrijte lonac sa ocjeđenom juhom, dodajte blagi sojin umak i piletinu pa kuhajte 5 minuta. ocijedite skuhanu tjesteninu pa je rasporedite u 4 zdjelice. Preko tjestenine nalijte juhu s komadićima piletine. Očistite svježu čili papriku pa je narežite na kolutiće. Krupno nasjeckajte listove svježeg korijandra. Pospite juhu narezanim čilijem i nasjeckanim listovima korijandra te odmah poslužite.