Zašto se ništa ne prikazuje?

Juha s krumpirom, šunkom i špekom

sastojci

  • 2 stabljike celera
  • 1 veća mrkva
  • 1 glavica luka
  • 400 g krumpira
  • 2 režnja češnjaka
  • 150 g S-BUDGET Šunke u ovitku
  • 50 g S-BUDGET maslaca
  • 1 žlica brašna
  • 750 ml povrtnog temeljca
  • 500 ml S-BUDGET mlijeka
  • sol, papar
  • 3-4 kriške špeka
  • svježi peršin

Način pripreme

01

Stabljike celera, mrkvu i krumpir narežite na kockice. Luk i češnjak nasjeckajte.

02

Kriške šunke u ovitku prepolovite pa narežite na trakice.

03

U loncu rastopite maslac pa na njega dodajte luk. Pirjajte 2-3 minute, ubacite celer i mrkvu te pirjajte još oko 4 minute. Dodajte krumpir i šunku, promiješajte i kuhajte još 2 minute. Zatim dodajte i češnjak i čim zamiriše pospite brašnom i ponovno promiješajte.

04

Ulijte temeljac i kuhajte oko 15 minuta dok krumpir ne omekša. Potom ulijte i mlijeko, promiješajte i kuhajte na laganoj vatri još oko 5 minuta. Posolite i popaprite.

05

Na tavi ispržite kriške špeka dok ne postanu hrskave. Juhu poslužite u zdjelice, pospite namrvljenim špekom i nasjeckanim svježim peršinom.

podijeli
moglo bi vam se svidjeti