sastojci
- 2 stabljike celera
- 1 veća mrkva
- 1 glavica luka
- 400 g krumpira
- 2 režnja češnjaka
- 150 g S-BUDGET Šunke u ovitku
- 50 g S-BUDGET maslaca
- 1 žlica brašna
- 750 ml povrtnog temeljca
- 500 ml S-BUDGET mlijeka
- sol, papar
- 3-4 kriške špeka
- svježi peršin
Način pripreme
01
Stabljike celera, mrkvu i krumpir narežite na kockice. Luk i češnjak nasjeckajte.
02
Kriške šunke u ovitku prepolovite pa narežite na trakice.
03
U loncu rastopite maslac pa na njega dodajte luk. Pirjajte 2-3 minute, ubacite celer i mrkvu te pirjajte još oko 4 minute. Dodajte krumpir i šunku, promiješajte i kuhajte još 2 minute. Zatim dodajte i češnjak i čim zamiriše pospite brašnom i ponovno promiješajte.
04
Ulijte temeljac i kuhajte oko 15 minuta dok krumpir ne omekša. Potom ulijte i mlijeko, promiješajte i kuhajte na laganoj vatri još oko 5 minuta. Posolite i popaprite.
05
Na tavi ispržite kriške špeka dok ne postanu hrskave. Juhu poslužite u zdjelice, pospite namrvljenim špekom i nasjeckanim svježim peršinom.