Zašto se ništa ne prikazuje?

Juha od pečene hokaido tikve

sastojci

  • 1.3 kg hokaido tikve (neoguljene)
  • maslinovo ulje
  • 120 g poriluka (bijeli dio)
  • 3 žličice S-BUDGET Povrtnog temeljca
  • 1 l vode
  • 0.5 baguette kruha
  • 2 režnja češnjaka
  • sol, papar
  • 0.5 žličice sušenog timijana
  • 0.5 žličice mrvljenog čilija
  • 0.12 žličice muškatnog oraščića
  • 3 žlice sjemenki bundeve (golice)
  • sušeni bosiljak
  • 25 ml S-BUDGET vrhnja za kuhanje
  • 100 g S-BUDGET feta sira
  • sušeni timijan

Način pripreme

01

Hokaido tikvu prepolovite. Iz obje polovice izvadite koštice i pulpu. Potom svaku polovicu izrežite na četiri kriške.

02

Kriške položite na lim obložen papirom za pečenje, pokapajte maslinovim uljem i premažite kistom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 35 minuta.

03

Za to vrijeme narežite poriluk na kolutiće, a baguette na kockice. U litri vruće vode razmutite povrtni temeljac.

04

Meso pečene tikve skinite s kore.

05

U loncu zagrijte maslinovo ulje pa dodajte poriluk. Pržite dok ne počne hvatati boju pa protisnite češnjak direktno u lonac. Promiješajte i pržite pola minute pa dodajte pire od tikve.

06

Pire posolite i popaprite. Zatim dodajte timijan, čili i muškatni oraščić. Dobro promiješajte i podlijte temeljcem. Pustite da prokuha, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta.

07

Sjemenke bundeve kratko ispržite na suhoj tavi. Potom tavu nauljite, dodajte malo sušenog bosiljka i popržite kockice baguettea kako biste napravili krutone.

08

Na kraju u juhu dodajte vrhnje za kuhanje te izmiksajte štapnim mikserom. Poslužite i ukrasite feta sirom, krutonima, sjemenkama bundeve i listićima svježeg timijana.

podijeli