Zašto se ništa ne prikazuje?

Gusto varivo od gljiva, graha i krumpira

sastojci

  • 1 glavica luka
  • 400 g šampinjona (smeđih i bijelih)
  • 400 g krumpira
  • svježi peršin
  • maslinovo ulje
  • 20 g maslaca
  • sol
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 0.5 žličice mrvljenog čilija
  • papar
  • 2 režnja češnjaka
  • 750 ml povrtnog temeljca
  • 240 g S-BUDGET bijelog graha
  • 240 g S-BUDGET smeđeg graha
  • S-BUDGET Kiselo vrhnje 20% m.m. (prema želji)

Način pripreme

01

Nasjeckajte luk i svježi peršin. Šampinjone očistite četkicom i narežite na ploške. Krumpir ogulite, narežite na kockice i stavite ga u hladnu vodu.

02

U širem loncu zagrijte maslinovo ulje i rastopite maslac. Dodajte luk i pržite ga dok ne postane staklast.

03

Potom ubacite šampinjone, posolite ih i pirjajte oko 10 minuta. Šampinjoni trebaju prvo pustiti vodu, a potom se i malo zapeći.

04

Potom dodajte timijan, čili, papar i nasjeckani češnjak. Promiješajte i pržite jednu minutu.

05

U lonac dodajte krumpir i ulijte temeljac. Pustite da juha prokuha, smanjite vatru, poklopite i kuhajte 15-ak minuta.

06

Zatim u lonac dodajte ocijeđeni bijeli i smeđi grah. Promiješajte i kuhajte 5 minuta.

07

Iz lonca izvadite oko dvije grabilice variva (izbjegnite gljive) i izmiksajte ih štapnim mikserom dok ne dobijete pire. Smjesu vratite u lonac i dobro promiješajte, tako će se varivo zgusnuti.

08

Poslužite u dubokim tanjurima, uz dodatak kiselog vrhnja te pospite nasjeckanim svježim peršinom.

podijeli