sastojci
- 200 g zelenih mahuna (1 konzerva)
- 200 g bijelog graha (1 konzerva)
- 200 g graška (1 konzerva)
- 1 žlica pesta Genovese
- 50 g pancete
- 100 g sitne tjestenine
- 1 tikvica
- 2 mrkve
- 4 češnja češnjaka
- 2 glavice luka
- 4 žlice pirea od rajčica
- maslinovo ulje
- sol
Način pripreme
Nasjeckajte luk. Češnjak ogulite i zgnječite u mužaru. Pancetu izrežite na štapiće (ako želite vegetarijansku varijantu ove juhe izostavite pancetu). Mrkvu ogulite i narežite na kolutiće, tikvicu nasjeckajte na kockice. Pire od rajčica razmutite u malo hladne vode.
Na maslinovom ulju popržite luk, pancetu i češnjak, dodajte mrkvu i pire od rajčica, podlijte kipućom vodom (tek toliko da su sve namirnice prekrivene) pirjajte 15-20 minuta. Dodajte grah, mahune, grašak, (ako koristite sirove ili zamrznute mahunarke potrebno ih je prije skuhati) tikvice i tjesteninu, posolite i kuhajte 10 minuta. Servirajte po želji s jednom žlicom pesta genovese.