
sastojci
- 1 l pilećeg temeljca
- 250 g pilećih prsa
- 2 manja poriluka
- 3 srednje mrkve
- 1 srednja glavica luka
- 70 g mladih mahuna
- 100 g mladog boba
- 100 g riže Arborio
- 1 žlica nasjckanih listova svježeg peršina
- maslinovo ulje
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Narežite pileća prsa pa ih stavite kuhati sa strane dok pripremate povrće. Operite, očistite pa narežite poriluk, mrkvu i crveni luk. Operite pa na sitno narežite listove svježeg peršina.
Zagrijte dublju posudu za juhu pa na maslinovu ulju prepržite narezano povrće osim mladog boba i mahuna. Pržite povrće nekoliko minuta pa dodajte rižu i mladi bob. Podlijte sve s malo pilećieg temeljca pa popaprite i posolite po želji. Smanjite temperaturu, poklopite pa kuhajte 15 minuta dok se povrće ne skuha a riža ne omekša. Pred kraj dodajte mlade mahune i nasjeckana pilećia prsa pa kuhajte sve još 5 minuta.
Poslužite toplo u dubokim zdjelicama. Za kraj juhu pospite nasjeckanim listovima svježeg peršina. Ako želite sa strane možete pripremiti par slanih palačinki pa ih narežite na trakice i dodajte u juhu.
Proizvodi iz recepta
