sastojci
- 2 tikvice
- 0.5 glavice ljubičastog luka
- S-BUDGET Ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 2 režnja češnjaka
- 1 žličica naribanog svježeg đumbira
- 140 g S-BUDGET Kukuruza šećerca
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 1 žlica currya
- 400 ml S-BUDGET Kokosovog mlijeka
- 100 ml vode
- 1 žlica soja umaka
- 350 g rižinih rezanaca
- 0.5 limete (sok i korica)
- 2 žlice nasjeckanog svježeg korijandra
- crveni feferoni
Način pripreme
Tikvice operite, po dužini razrežite na četvrtine pa narežite na komade veličine zalogaja. Luk i češnjak sitno nasjeckajte.
U loncu zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk. Pirjajte nekoliko minuta dok malo ne omekša. Potom ubacite tikvice i miješajte na vatri 5-7 minuta.
U lonac zatim dodajte nasjeckani češnjak, naribani đumbir, koncentrat rajčice i curry. Posolite prema želji i dobro promiješajte. Ako želite da je juha pikantnija, možete dodati i 1/4 žličice mrvljenog čilija.
Ubacite kukuruz pa ulijte kokosovo mlijeko i vodu. Dodajte i soja umak, promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.
Dok se juha kuha, zavrijte vodu u drugom loncu i potopite rižine rezance pa ih ocijedite i isperite, odnosno, postupite prema uputama na pakiranju.
Juhu maknite s vatre pa dodajte sok limete, naribanu koricu i nasjeckani korijandar.
U zdjelice poslužite rezance pa ih prelijte juhom. Dodajte u svaki tanjur crveni feferon narezan na kolutiće te pospite s još svježeg korijandra.