Zašto se ništa ne prikazuje?

Curry juha s povrćem i rižinim rezancima

sastojci

  • 2 tikvice
  • 0.5 glavice ljubičastog luka
  • S-BUDGET Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličica naribanog svježeg đumbira
  • 140 g S-BUDGET Kukuruza šećerca
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1 žlica currya
  • 400 ml S-BUDGET Kokosovog mlijeka
  • 100 ml vode
  • 1 žlica soja umaka
  • 350 g rižinih rezanaca
  • 0.5 limete (sok i korica)
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg korijandra
  • crveni feferoni

Način pripreme

01

Tikvice operite, po dužini razrežite na četvrtine pa narežite na komade veličine zalogaja. Luk i češnjak sitno nasjeckajte.

02

U loncu zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk. Pirjajte nekoliko minuta dok malo ne omekša. Potom ubacite tikvice i miješajte na vatri 5-7 minuta.

03

U lonac zatim dodajte nasjeckani češnjak, naribani đumbir, koncentrat rajčice i curry. Posolite prema želji i dobro promiješajte. Ako želite da je juha pikantnija, možete dodati i 1/4 žličice mrvljenog čilija.

04

Ubacite kukuruz pa ulijte kokosovo mlijeko i vodu. Dodajte i soja umak, promiješajte i kuhajte oko 5 minuta.

05

Dok se juha kuha, zavrijte vodu u drugom loncu i potopite rižine rezance pa ih ocijedite i isperite, odnosno, postupite prema uputama na pakiranju.

06

Juhu maknite s vatre pa dodajte sok limete, naribanu koricu i nasjeckani korijandar.

07

U zdjelice poslužite rezance pa ih prelijte juhom. Dodajte u svaki tanjur crveni feferon narezan na kolutiće te pospite s još svježeg korijandra.

podijeli