sastojci
- 1 glavica ljutike
- 2 režnja češnjaka
- 150 g mrkve
- 1 štapić celera
- 8 listova blitve
- maslinovo ulje
- 1 žličica škrobnog brašna
- 1 žlica S-BUDGET Koncentrata rajčice
- 1 l povrtnog temeljca
- sol
- papar
- 0.5 žličice sušenog bosiljka
- 250 g S-BUDGET Cappelletta s pršutom
- 100 ml S-BUDGET vrhnja za kuhanje
- svježi peršin
Način pripreme
Nasjeckajte ljutiku i češnjak. Mrkvu i celer narežite na kockice. S listove blitve odrežite tvrdi dio pa narežite na sitnije komade.
U loncu zagrijte maslinovo ulje pa dodajte ljutiku. Pirjajte nekoliko minuta pa dodajte mrkvu i celer. Kad povrće omekša, ubacite i češnjak.
Promiješajte pa potom dodajte škrobno brašno. Umiješajte pa istisnite i koncentrat rajčice te ponovno sve dobro promiješajte.
Zatim ulijte temeljac i pustite da prokuha. Začinite solju, paprom i sušenim bosiljkom te pustite da sve kuha 10-ak minuta.
Ubacite cappellette pa u juhu umiješajte i blitvu. Kuhajte 4-5 minuta (odnosno prema uputi na pakiranju tjestenine).
Potom ulijte vrhnje za kuhanje, promiješajte i pustite da se zagrije te kuhajte još minutu.
Poslužite toplo, prema želji pospite svježe nasjeckanim peršinom.