Zašto se ništa ne prikazuje?

Zapečeni njoki s mljevenim mesom i sirom

sastojci

  • 2 kriške S-BUDGET špeka
  • 2 glavice ljutike
  • 1 veća mrkva
  • 2 stabljike celera
  • 125 g mozzarelle
  • 150 g cheddara
  • maslinovo ulje
  • 350 g mljevene junetine
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 400 g S-BUDGET Sjeckane rajčice
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žličica timijana
  • 250 ml povrtnog (ili goveđeg) temeljca
  • 500 g S-BUDGET njoka
  • sol
  • papar
  • svježi bosiljak

Način pripreme

01

Kriške špeka i ljutiku sitno nasjeckajte. Mrkvu narežite na polumjesece pa nasjeckajte i stabljike celera.

02

Mozzarellu narežite na kriške, a Cheddar naribajte.

03

Zagrijte tavu i dodajte špek. Prepržite ga kratko dok ne postane hrskav pa izvadite iz tave.

04

Na masnoću od špeka u tavi dolijte maslinovo ulje, ubacite luk te ga pirjajte oko 3 minute. Potom dodajte mrkvu i celer te pirjajte još oko 5 minuta. Ako vam je povrće presuho, podlijte s malo vode.

05

Kad je povrće malo omekšalo, dodajte mljeveno meso. Kuhinjskom lopaticom ga usitnite i pecite dok ne posmeđi. U tavu dodajte protisnuti češnjak, koncentrat rajčice, sjeckanu rajčicu te dobro promiješajte. Začinite šećerom i timijanom, podlijte temeljcem, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 10-15 minuta.

06

U tavu istresite njoke, prema potrebi ulijte malo vode ili temeljca, i promiješajte. Poklopite i kuhajte oko 5 minuta (dok se njoki ne skuhaju), potom posolite, popaprite, vratite špek i promiješajte. Na njoke u umaku položite kriške mozzarelle i sve pospite naribanim Cheddar sirom.

07

Zapecite u pećnici 5 minuta na 210 °C, odnosno, dok se sir ne rastopi. Poslužite toplo te pospite listićima svježeg bosiljka.

podijeli
moglo bi vam se svidjeti