sastojci
- 400 g kelja
- 400 g krumpira
- 200 g mrkve
- 50 g korjena Celera
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinova ulja
- 400 g leće iz limenke
- 1 l povrtnog temeljca
- 1 žlica oštrog brašna
- 25 g svježe naribanog parmezana
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Operite i ogulite mrkvu i celer pa ih narežite na manje kockice. U dubljoj posudi ili loncu zagrijte maslinovo ulje pa popržite nasjecaknu mrkvu i celer dok malo ne omekšaju. Dodajte protisnuti češnjak, na tanke rezance narezan kelj i krumpir narezan na kockice. Malo povrće prodinstajte pa zalijte s litrom povrtnog temeljca.
Kad varivo zakuha dodajte papar i sol pa kuhajte 10-15 minuta. Dodajte ispranu i ocjeđenu leću pa kuhajte još 10 minuta dok se krumpir potpuno ne skuha. Na kraju umiješajte brašno razmućeno u malo tople vode da se varivo malo zgusne. Još kratko prokuhajte pa maknite s vatre. Pospite svježe naribanim parmezanom, promiješajte pa poslužite toplo. Ovo je idealno jelo za one kojima treba malo vitamina u ove hladne zimske dane.