Tortilje s jajima, svježim sirom i šunkom
sastojci
- 200 g S-BUDGET Svježeg posnog sira
- sol
- 0.25 žličice slatke mljevene paprike
- 0.5 rajčice
- 0.5 salatnog krastavca
- 2 lista zelene salate
- 3 kom S-BUDGET jaja
- 2 žlice mlijeka
- 0.5 žličice sušenog origana
- papar
- par kapi tabasco umaka
- maslinovo ulje
- 2 tortilje
- 6 kriški S-BUDGET Seljačke šunke
- klice rotkvice
- kiselo vrhnje
- svježi bosiljak
Način pripreme
U zdjelu dodajte svježi posni sir, sol i slatku mljevenu papriku i dobro izmiješajte.
Rajčicu i krastavac narežite na kolutove, a zelenu salatu na trakice.
U drugu zdjelu dodajte jaja, hladno mlijeko, sušeni origano, sol, papar i nekoliko kapi Tabasca (prema želji). Na tavi zagrijte maslinovo ulje i ispecite kajganu.
Sve sastojke ravnomjerno podijelite na dvije tortilje. Napravite jedan rez po polumjeru tortilje (od sredine tortilje povucite rez prema sebi), a vizualno je podijelite na četvrtine. Prvo na jednu četvrtinu namažite svježi sir (lijevo od reza). Potom iznad njega dodajte svježe povrće. Desno od povrća stavite kriške seljačke šunke i na zadnju četvrtinu dodajte kajganu. Sve pospite klicama rotkvice.
Preklopite tortilju tako da prvom četvrtinom sa sirom poklopite povrće i dalje preklapajte po redu.
Tortilju zapecite na suhoj tavi, otprilike 2-3 minute sa svake strane, pritisnite je lopaticom.
Tortilju prerežite na pola, na vrh dodajte kiselo vrhnje, pospite s još klica rotkvice i svježim listićima bosiljka.