
Tjestenina s tunom i porilukom
sastojci
- 300 g tjestenine orecchiette
- 360 g tune
- 150 ml bijelog vina
- 1 veći poriluk
- 20 g sira Grana Padano
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- maslinovo ulje
- peršin
- 2 češnja češnjaka
- sol
- papar
Način pripreme
Skuhajte tjesteninu. Listove peršina odvojite od stabljike i sitno nasjeckajte. Jedan veći poriluk narežite na tanke kolutiće. Češnjak očistite i sitno nasjeckajte.
Na laganoj vatri na maslinovom ulju pirjajte poriluk 5 minuta, dodajte češnjak i ocijeđenu tunu i pirjajte 2 minute. Podlijte vinom, posolite i popaprite te kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne (dok se količina tekućine ne prepolovi). Umiješajte vrhnje za kuhanje i kuhajte još 2-3 minute. Kuhanu tjesteninu pomiješajte s umakom, pospite peršinom i parmezanom, promiješajte i poslužite.
Proizvodi iz recepta
