Teleća jetrica s domaćim fužima
sastojci
- 350 g telećih jetrica
- 350 g domaće tjestenine-fuži
- 1 režanj češnjaka
- 1 žlica nasjeckanih listova kadulje
- 25 g maslaca
- 1 žlica vrhunskog konjaka
- 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
- naribana korica 0.5 limuna
- 1 žlica maslinova ulja
- morska sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Stavite zakuhati posoljenu vodu pa u nju umiješajte domaću tjesteninu i kuhajte prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha vi pripremite ostale namirnice. Dobro operite i posušite teleća jetrica pa ih narežite na tanke trakice. Sitno nasjeckajte režanj češnjaka i listove svježeg peršina. Limun dobro operite pa ga naribajte na sitni ribež.
U tavi debljeg dna zagrijte žlicu maslinova ulja pa na njemu popržite nasjeckane teleće jetrice i nasjeckane listove kadulje. Pržite nekoliko minuta, posolite pa dodajte žlicu konjaka. Pojačajte vatru da alkohol ishlapi pa pržite još nekoliko minuta. Pazite da jetrica ostanu mekana i da se ne prepeku. Ocijedite skuhanu tjesteninu (ostavite nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala) pa je dodajte jetricama skupa sa maslacem, češnjakom, peršinom i limunovom koricom. Lagano promiješajte pa dodajte par žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina. Po potrebi posolite i popaprite. Još jednom lagano promiješajte ili protresite zdjelu. Poslužite toplo.